Zijn er nog vragen?

Hier vind je de antwoorden op al jouw vragen betreft onze speelgoedcollectie, onze abonnementen, duurzaamheid en onze service.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
Hoe werkt speelgoed op abonnement?
Je kiest een abonnement én je kiest het speelgoed dat je wilt gebruiken. Na een aantal weken uitgespeeld? Dan kies je gemakkelijk iets nieuws en komen wij langs om het speelgoed te wisselen.
Wat betekent duurzaamheid voor Speeltegoed?

We hebben maar één wereld en daar gaan we graag zuinig mee om. Consuminderen helpt enorm, maar is met kinderen soms knap lastig. Want het ene moment willen ze dit, en het andere moment willen ze dat! Met Speeltegoed combineer je consuminderen met
mogelijkheden. Door het herverdelen van speelgoed dat je niet gebruikt en het door te geven aan andere kinderen. Ideaal toch?

Wist je dat oprichter Dorie ten Hove een duurzaamheidsprijs heeft gewonnen voor Speeltegoed? Ze mag zich één van de duurzaamste jonge 100 ondernemers van 2021 noemen! Meer info hierover ontdek je op www.dj100.nl.

De materialen van Speeltegoed voldoen aan de volgende eisen:
- Het is te repareren óf losse onderdelen kunnen worden vervangen.
- Speeltegoed werkt het liefst met herbruikbare materialen. Voorbeelden in het assortiment
zijn Stapelstein en de PlusPlus.
- Het gebruikte hout is minimaal FSC gekeurd.

Verder houden we van hergebruik. Zo is de opslag gevestigd in een gebouw dat op de slooplijst staat. De meubels in het kantoor zijn (minstens) tweedehands en de inrichting van de bus komt van Marktplaats. Voor het vervoer van materialen wordt alleen (herbruikbare) verpakking gebruikt en enkel als dit echt nodig is.

Naast de verhuur wordt er hard nagedacht over een eigen circulaire speelgoedlijn. Daarover snel meer!

Stuk… en nu?

Kinderen ontdekken als de beste! En al is ons speelgoed supersterk, in een enthousiast speelproces gaat wel eens iets stuk. Kan gebeuren! Neem contact met ons op en dan zorgen we ervoor dat je snel verder kunt spelen.

Ik ben een onderdeel kwijtgeraakt. Wat nu?

Tja, ook dat hoort bij het speelavontuur. Gelukkig hebben we vaak extra-onderdelen in onze opslag. Ook voor een verloren onderdeel geldt dus: laat het ons even weten, dan kunnen wij het oplossen!

Als nieuw?

Speelgoed dat je in de winkel koopt is nieuw, het glimt misschien zelfs mooi. Je haalt zelf de verpakking eraf. Bij Speeltegoed werkt dit anders. Je krijgt elke paar weken andere materialen en dat is altijd een fijn moment! Elke klant maakt de materialen schoon vlak voor het inleveren. En wij doen een laatste check. Je krijgt dus schoon speelgoed in goede staat. Veel speelplezier!

Hoe lever ik het speelgoed in?

Wij komen het speelgoed ophalen/wisselen op een moment dat het jou uitkomt. Je ontvangt een e-mail met daarin bericht over jouw wisselmoment. Als je kiest voor nieuwe materialen, komen wij langs om te wisselen. Ben je toch niet thuis? Dan proberen we het op een later moment nog eens of wellicht de volgende wisselweek.

De klant is verantwoordelijk voor het schoonmaken van het speelgoed, zodat andere kinderen er gelijk weer mee kunnen spelen!

Hoe weet ik welk speelgoed beschikbaar is?

Een paar dagen voor het wisselmoment krijg je een e-mail met het verzoek om je nieuwe keuze voor speelgoed door te geven. Je kunt inloggen op de website en je keuze doorgeven. Dan zie je gelijk wat beschikbaar is en wat niet. Van de meeste materialen hebben we meerdere items op voorraad.

Ik weet niet wat ik moet kiezen. Help?

Speelgoed uitzoeken is soms moeilijk, maar voor onze speelexperts is het kinderspel! Dus we denken graag met je mee. Stuur ons een berichtje met de leeftijd van je kind(eren) in jaren + maanden en vertel kort wat je ze ziet doen.

Bijvoorbeeld; 2 jaar en 3 maanden, klimt graag/gooit graag alles door elkaar, stopt dingen in bakken en verzint er verhalen bij. Dan weten wij genoeg! 🙂

Pikler en ‘open ended-toys’. Wat bedoel je?

In ons assortiment vind je veel Pikler-materialen. Dit is afkomstig van officiële Pikler-speelgoedmakers in Europa. Verder vind je ‘open ended-toys’ oftewel ‘open einde-speelgoed’. Wat is dat eigenlijk?

Dit speelgoed zorgt voor fantasie. Een Wobbel is fijn om op te liggen als bedje. Als je dat omdraait, is het ineens een brug. Een glijbaan. En als ‘ie op de zijkant staat is het een muur. Elk materiaal bij Speeltegoed is ‘open’ en biedt dit soort mogelijkheden. Je laat met dit speelgoed de keuze aan het kind. En daar houden we van!