Het verhaal achter Speeltegoed

Wij, van Speeltegoed, zijn dol op kinderen, hun speelgedrag en hun eindeloze fantasie. Daaruit ontpopte het idee: laten we het mooiste speelgoed mogelijk maken voor eindeloos speelplezier!

De eerste bouwstenen…

De wereld een stukje beter maken? Dat doet Dorie ten Hove met haar passie voor ondernemen, haar liefde voor het jonge kind en haar kennis over speelgedrag.


Goed speelgoed is vaak duur en een miskoop is snel gedaan. Want: wat als kinderen er niet mee spelen? Of maar heel even?

Zo is Speeltegoed ontstaan: een initiatief dat het mogelijk maakt om speelgoed te huren. Kinderen kunnen alles eruit halen wat erin zit. Uitgespeeld? Dan geven we het stokje door. 

“Met speelgoed en de manier van spelen krijg je een kijkje in de denkwereld van kinderen.”

Dorie ten Hove, oprichter Speeltegoed

Duurzaam én met succes!

Dit duurzame initiatief maakte niet alleen bij kinderen veel indruk. Met Speeltegoed won Dorie ook een plekje in de lijst van 100 Duurzaamste 2021. Een jaar later werd Speeltegoed uitgeroepen tot één van de ‘Duurzame 30’: een lijst met inspirerende bedrijven in het noorden van Nederland.

“Door mooi en toegankelijk speelgoed creëren we een rijke leeromgeving voor jonge kinderen”.

Dorie ten Hove, oprichter Speeltegoed

Ontdek open-einde speelgoed

We hebben heel veel open-einde speelgoed in huis. Dit is speelgoed waar je zelf je fantasie op los kan laten. Zonder regels, zonder goed of fout.

In onze speelcollectie vind je het mooiste speelgoed waarmee kinderen zichzelf kunnen uitdagen. Denk aan houten speelgoed, balans- en vervoerspeelgoed of van het merk Wobbel.